perjantai 26. heinäkuuta 2019

Vesipelastuskirjan tilanne

Voin vihdoin viimein olla aika lailla varma, että kirjaprojekti toteutuu. Olen saanut kirjoitettua hyvin tekstejä ja muutama muu ihminen on lupautunut kirjoittamaan jonkin osuuden. Toki itselleni tulee taukoa, kun työt alkavat, mutta materiaalia on jo niin paljon, että saan tehtyä oman osuuteni kuntoon talven mittaan.

Toki kaikki osuudet on kirjoitettu vasta kerran, mutta korjailua ja viimeistelyä voi tehdä vaikka puoli tuntia kerrallaan.

Olen harmitellut aika lailla, että proejkti jäi aikanaan kesken, mutta oikeastaan hyvä niin. Nyt kirjassa on uudet säännöt, Euroopan mestaruuskisa on ihan uusi asia, Viron säännöt ovat muuttuneet hiljattain, suomalaisia on osallistunut IPO-R-kokeeseen jne.

Kuvia on kivasti tarjolla ja selvittelin tänään taittoa ja asia ratkesikin parhain päin. Kirjasta tehdään mahdollisimmnan samantyylinen kuin vesipelastuskirjasta, niin sen tunnistaa saman sarjan kirjaksi.

Kirjalle pitäisi keksiä nimi, jotta voin anoa ISBN-numeron. Haamuja tuulessa on hyvä nimi hakukirjalle, samanlainen pitäisi keksiä vepeen.

Ja nyt näen kirjan ensimmäistä kertaa valmiina, ja olen jo valinnut muutaman kuvan. Takakannen kuvaa en enää vaihda, mutta odotan vielä täydellistä kansikuvaa. Kansikuva on kaikkein tärkein kuva, ja siinä rotu ratkaisee aika paljon. Päädyin siihen, että vepetoimikunta saa valita kuvan.