lauantai 15. kesäkuuta 2019

Pelastusliivit hankittu vihdoin viimeinen


Olin lauantaina esittelemässä vesipelastusta lajina Mustissa ja Mirrissä. Lajiesittelyt ja koirakävelyt ovat osa Mustin ja Mirrin markkinointia. 

 Vieressä oli Heinämessut ja koko Prisma-keskus oli aamulla lähes autio. Jossain vaiheessa Heinämessuilla olijat tulivat ostoksille ja sitten olikin ryysistä. Hankala laji esitellä kaupassa ja maalla, nosen lajiesittely ja koirakävelyt ovat olleet helpommin toteuttavia juttuja. Osasin suositella hyviä valjaita, liivejä ja kelluvia leluja. 

Teemu sai inventoida kissanruokia ja osoittautuikin taitavaksi.




Muutama oli oikeasti lajista kiinnostunut ja kyseli treeniryhmien tilannetta. Annoin heille kuvassa olevan esitteen, jonka tekemisestä oli puhetta kevätpalaverissa. Toki kerroin kaikista muistakin kerhoista, vaikka en tiedä treeniryhmien tilannetta. Jossain voi jopa olla tilaa tässä vaiheessa vuotta.



Samana päivänä oli kennelkerhon vepen tutustumispäivän toinen kerta. Nyt päivästä vastasi keskiviikkoryhmä, itse olin tosiaan sopinut Mustin ja Mirrin esittelyä paljon ennen kuin tutustumispäivän päivämäärät päätettiin. Onneksi päivä sopi muutamalle ja Johanna oli hyvä ottamaan vetovastuun tästä päivästä. Osallistujia oli harmillisen vähän eli kaksi. Toisaalta maanantairyhmässä on kaksi paikkaa vapaana eli siinä mielessä järkevä osallistujamäärä.


Vaikka rauhallinen ja Marvin eivät mahdu samaan lauseeseen, niin liivien kanssa uiminen näytti rauhalliselta ja seesteiseltä. Kahden vuoden pähkäilyn jälkeen hankin Marvinille pelastusliivit.
Iän myötä kunto voi laskea, mutta ideana tosiaan saada pitkän köyden luovutusvaihe seesteisemmäksi, kun paikalla uinti on kellumista eikä pärskimistä. Kuvat Valijärven koirarannalta.





Sain perjantaina pyynnön mennä kouluttamaan noseworkia yksityiseen koirakouluun. Olin hivenen yllättänyt pyynnöstä. Suostuin, koska sain itse päättää ajat, mutta en laskuta mitään, sillä haluan opetella lajin kouluttamista enemmän, ennen kuin kehtaan laskuttaa.

Gr:n rallytokokisoihin ilmoittautuminen alkoi lauantaina ja ilmoja on tullut jo mukava määrä. Olen siis vastaava koetoimitsija leirikokeessa.