perjantai 9. heinäkuuta 2021

"Ilmaistu piilo" jättää hajujäljen

Opettavainen aamu nosen ja hajutyöskentelyn saralla. Timi toimi ensimmäisellä alueella loistavasti, mutta oli ulalla seinältä etsittäessä. Seuraavaksi siis harjoittelemme niitä.


Timi on sen verran väsynyt eilisestä uinnista, että en tehnyt laisikaan kolmatta aluetta eli kasvihuonetta. Neljännellä alueella eli kuistilla alkoi taas etsiä ja tarkensi kohteen hyvin. Neljäs piilo oli tuolin jalassa, ja Timi on selvästi kehittynyt sen tyyppisen piilon tarkentamisessa.

Jatkan ilmaisun työstämistä (ilmaisua ja hajua ei ole vielä liitetty yhteen), aloitan seinäetsinnät ja alan luoda lähtörutiineja. Lisäksi etsintäintoa lisätään lelun etsinnällä nimenomaan häiriösissä paikoissa.

Oli upeaa seurata työkoiraksi koulutettua koiraa kongi-etsinnässä. Koira jaksoi etsiä motivoituneesti eikä turhautunut pitkässäkään etsinnässä, ja löysi pistorasiaan piilotetun kongin palan.

Oli myös opettavaista nähdä, miten koira käyttäytyy muiden ilmaisemalla piilolla, vaikka itse etsiikiin eri hajua. Ilmaisusta jää selvä "ilmaistu"-haju.


Kuva otettu valvontakamerasta, ja ihmisten kasvot peitetty. Sääli, että piilo oli sellaisessa paikassa, ettei se kulma näy kamerassa.