lauantai 20. huhtikuuta 2019

Kilpitauhasen vajaatoiminnan kuulumisia

Olen syönyt tyroksiinia nyt kuukauden ja muutaman päivän. Olo on hiljalleen alkanut kohentunut, tosin muutama todella paha takapakkikin on osunut joko iltaan tai ihan työpäiväänkin. Onneksi tila ei ole enää romahtanut samalla tavalla kuin ensimmäisen viikon aikana. Ongelmia on tuottanut tyroksiinin ja aamupalan väliin jäänyt liian lyhyt väliaika: ei tosiaan imeydy kunnolla jos syö liian pian. Lisäksi annosnostot ovat aina sekoittaneet muutaman tunnin siitä päivästä. En nosta enää annosta ainakaan ennen kesäkuun alussa olevaa labraa ja kontrolliaikaa.
Olen jaksanut lenkkeillä koirien kanssa ja kuten kuvasaasteesta huomaa, olemme treenanneetkin. Talvella pienikin liikuntamäärä toi valtavat kivut eikä samana päivänä pystynyt tekemään mitään muuta. Odotan vielä sitä, että liikunnan jälkeen tulisi hyvä olo, huonoa olo ei siis enää tule, mutta ei dopamiinihurmosta.
Olen nyt viikon verran merkinnyt kaikki syömiset Sulamoon. Paino on pudonnut kilon, mikä johtuu osin siitä, että tein viimeisen annosnoston (tyroksiini) maanantaina.
Katsoin juuri yhteenvetoa, ja kaikkina päivinä rautaa ja D-vitamiinia on tullut liian vähän. Itselläni on sellainen olo, että syön nyt terveellisemmin kuin aikaisemmin, joten jos jäävät nytkin vajaaksi, vajausta on ollut jo kauan. Onneksi siis olen nyt syönyt niitä purkista viikon ajan.
Energia on jäänyt muutama päivänä liian alhaiseksi, täytyy siis syödä hiukan enemmän tänään.
Suosittelen Sulamoa, jos haluaa tarkkailla syömisiään. Vuosimaksu on 30 euroa ja sieltä saa kaikkia hauskoja tilastoja.