tiistai 26. heinäkuuta 2022

Koirakalliolla

 Erinäisistä sattumista johtuen emme päässeet kahteen viikkoon viikolla vepe-treeneihin. Onneksi viikko sitten lauantaina tarjoitui mahdollisuus treenata vieraassa rannassa pienellä, mutta taitavalla porukalla.

Timillä testattiin valjaspelastamista, ja se sujuikin hyvin. Kierto on vahva toiminto (kun dummylla ei hankaloiteta sitä). Timi kiersi hukkuvaa ainakin kolmesti, mutta toisella yrityksellä saimme palaamaan jo yhden kierron jälkeen rantaan. Ohitti metrin verran, ja ilmeisesti siksi, että tähtäsi yhteen tolppaan ja arpoi väärään suuntaan rantautumisen. Huikea ero dummy-pelastamiseen. Tätä siis työstetään eteenpäin.
Vientiä saatiin tehtyä eteenpäin eli koiraa ei tarvitse enää hetsata, mutta palkka-ankkaa täytyy vielä näyttää. Kun hetsausta ei tarvita, koiran viretila pysyy sopivana. Tätä pitää vielä vahvistaa ja toki häivyttää palkan näyttäminen kokonaan.
Paikkana siis https://www.koirakallio.fi/. Ranta oli mitä parhain treeneihin, mutta kokeita ajatellen liian pieni.
Markkinoin Koirakallion koulutuksia, eli tuolla pidetään joskus maksullisia vepen alkeistreenejä: https://www.koirakallio.fi/fi/koulutus/vepe
Lisäksi tuttujani saattaa kiinnostaa nosework-maratonit. https://www.koirakallio.fi/fi/kurssit/28840
Kuvat: Hämenelinna Vesipelastuskoirat