perjantai 9. lokakuuta 2020

Verkkopedagogiikka

 

Tiistain saimme neljän maissa tiedon osittaiseen etäopetukseen siirtymisestä. Teoriaopetus ja siten yto-aineet siirtyivät jo keskiviikkona etäopetukseen. Onneksi kokeet sai pitää koululla ja kaksi päivää onkin kulunut kokeiden valvomisessa ja aika lailla henkilökohtaisesti opiskelijoita ohjaten.

Keskiviikkona tuli tieto, että "me" pidämme perjantaina koko henkilökunnalle koulutuksen verkkopedagogiikasta ja Itsin käytöstä. Tarkempi selvittely paljasti, että minä lukeudun "meihin".

Jollain ihmeellä saimme koulutuksen kokoon, tekniikka pelitti ja Teamsin käyttö muistui mieleen, vaikka en ole kevään jälkeen edes vilkaissut koko sovellusta.

Its-kursseja saimme koostettua etäyhteydellä. Verkkopedagogiikka synnytti paljon keskustelua, ja olikin kivaa olla mukana aktiivisessa porukassa. Paljon pitää vielä miettiä ja pähkäillä, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että yhteiset pelisäännöt ja oma osaaminen on paremmalla tasolla kuin maaliskuussa.

Jään siis melko rauhallisin mielin syyslomalle. Tosin olen sopinut kahden opiskelijan kanssa etäkokeesta, eli loma alkaa kokeiden jälkeen.


Palaute on pääsääntoisesti erinomaista.