tiistai 4. heinäkuuta 2023

Timin hieronta

 Timi oli tänään Heidin hierottavana ja laseroitavana. Viime kesän toispuoleisuus näkyy enää kinnernivelten luona eli oikean kinnernivelen seutuvilla on vähemmän lihaksia kuin vasemman. Tulehduskohta oli nimenomaan kinnernivel. Muutoin lihaksisto on symmetrinen.

Timi on uinut poikkeuksellisen paljon alkukauden aikana: pääsimme aloittamaan kauden ennen toukokuun puolta väliä, välillä treenejä on ollut kahdesti viikosaa ja Timi oli yksipäiväisellä leirillä. Muutenkin helteillä liikkuminen painottui uimiseen.
Otimme kuukausi sitten käyttöön uudet pelastusliivit, jotka auttavat oikean uima-asennon ylläpidossa, mutta eivät peitä koko selkää, saati takaosaa. Takaosa joutuu siis tekemään töitä. Tämä näkyi lihaskireytenä. Kyse on kuitenkin ns. hyvästä kireydestä eli koira on käyttänyt takaosaa kunnolla uidessaan.
Timillä on nyt elämänsä ensimmäinen hot spot, joka on tosin jo paranemaan päin. Heidi käsitteli alueen laserilla, jonka pitäisi auttaa paranemista.
Tämä viikko lepäillään, ja ensi viikolla otetaan työn alle jokin vielä harjoittelemista kaipaava osa-alue vepen osalta: kiertäminen, oikeaan paikkaan rantautuminen tai ihmisen kanssa uiminen ilman että edessä on mitään kohdetta.