sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Luustokuvat

Tänään Timistä otettiin viralliset kuvat Ortovetissä. Ihana pieni paikka, jossa on kuitenkin hyvät laitteet. Kävimme Ortovetissä kesällä, ja oli mukavaa jutella kesän käynnin jälkeisestä ajasta. Kaikesta huokui, että arvostavat asiakkaitaan ja hoitamiensa eläimien hyvinvointia.

Luusto vaikutti hyvältä, eli mitään normaalia elämää tai meidän harrastuksia haittaavia asioita ei ilmennyt. Selkä kuvattiin kokonaan, mutta virallista lausuntoa kaikesta ei saa tässä iässä.



Selkä

Tulos: välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali) (Lausuttu 13.12.2020)



Lonkat

A/A


Kyynäreet

Kennelliitto 3/0

Paneeli 1/1





Eläinlääkärissä oli juttua siitä, että oikeassa kyynärässä voi olla huomautettavaa. Oli kuitenkin lievä yllätys saada tulokseksi 3.

Kysyin ortopedin mielipidettä tuloksesta:
3 oli meillekin yllätys, sillä kuva ei ole pahan näköinen ja koira täysin oireeton. Kennelliitossa tosiaan mittaavat anconeuksen päällä olevan "luukertymän" paksuutta ja siihen on jotkut millimetrirajat, jonka perusteella luokitus tulee. Ilmeisesti ollut yli jonkun millimetrilukeman ja siksi saanut huonon tuloksen, vaikka mitään muita nivelrikon merkkejä nivelessä ei todeta.

Joten koska kyseessä on täysin oireeton koira, aloittaisin sille esim. Hill's j/d ruokavalion. Edellyttäen toki, ettei ruoka-allergioita tms ole. Toinen vaihtoehto on aloittaa jokin muu ravintolisä, esim. Doils nivelet tms.

Liikunta ja harrastukset täysin normaalisti, ei rajoituksia.


Laitoin kuvan paneelin, sillä tulos ei ainakaan huonone, ja jos tulos on edelleen 3, niin sitten olen ainakin varma, että arvio on oikea.
______________________________________________________________
Kuvat tulivat takaisin paneelista. Tulos: 3 - 1. Eli kannatti "valittaa".