lauantai 4. huhtikuuta 2020

Kirjan tilanne

Sain vihdoin viimein lähetettyä viimeiset ilmaiskirjat matkaan. Jännä juttu, että yhden kirjan postittaminen maksaa 6,40, mutta 12 kirjaa maksaa Matkahuollon kautta 11 euroa. Kirjavälityksen kautta on tullut säännöllisesti tilauksia, ja odottelen vielä, tuleeko Kirjastovälitykseltä tilaus. Kirjastot ovat nyt kiinni, mutta en tiedä, lykkäävätkö hankintojakin. Sen jälkeen voin myydä kirjoja suoraankin, tosin en ole ihan varma, miten toteutan asian, sillä en halua mennä syyttä suotta postiin tai Matkahuoltoon.

Sain maksettua Terolle jo 800 euroa lainaa takaisin, ja lopun lainan saan maksettua seuraavasta tilistä. Kun olen päässyt lainasta eroon ja saanutt ilmaiskirjat olen tavallaan sujut kaiken suhteen, ja katselen sitten myöhemmin suoramyyntiä uudestaan.

En jaksa nyt ottaa vastaan minkäänlaista palautetta kirjasta. Tiedän itse hyvin sen puutteet, ja pidin suotta kiirettä, koska helmikuun hajuopinnot eivät sitten alkaneetkaan. Toisaalta en olisi julkaissut kirjaa, jos koronatodellisuus olisi jo alkanut. Tavallaan siis hyvä, että tein tammikuussa kirjan väkisin valmiiksi.

Jos päivitän joskus kirjan toiseksi painokseksi, niin teen ennen sitä palautelinkin, jonne otan kootusti palautteet vastaan. Jos sellainen tilanne, jaksan siinä vaiheessa vastaanottaa myös ne negatiiviset palauteet ja tuiki tärkeät kehitysideat. Nyt minulla ei ole tähän voimavaroja. Tästä syystä en ala kauheasti edes myymään kirjaa suoraan.

Rehellisesti sanottua juuri nyt takki on tyhjä: sain flunssan koska olin kaksi tuntia metsässä ja paluumatkalla alkoi märkä räntäsade ja tuulenpuuskat ovat hurjia. Flunssa on ihan normaalia tähän aikaan, mutta nyt se tarkoittaa, että pysyttelen poissa kerran viikossa tapahtuvalta seikkailuretkeltä kauppaan. Olen myös alkanut varautumaan siihen, että sairastun ja hankkinut eläimille ruuat ja toki sopinut hoidosta.

Yhteydenpito riskiryhmään kuuluviiin vanhempiini on päivittäistä.

Töissä kolme ensimmäistä viikkoa on mennyt materiaalia suunnitellessa ja sen toteamiseen, että osalle opiskelijoista sujuu hyvin, osalla ei. Nyt on kuitenkin vuorossa tukitoimien suunnittelu.

Kesän tapahtumien peruuntuminen alkaa pian ja mietinnässä on kesäkuun puolivälin Viron reissun kohtalo. Olen maksanut tammikuussa varausmaksun, mutta loppumaksu pitäisi maksaa pian.