tiistai 26. kesäkuuta 2018

Viennin tehotreenit

Saimme tiistaina 26.6.2018 Nina Remeksen kouluttamaan meille vientiä. Paikalla oli vain viisi koiraa, joten kaikille riitti hyvin aikaa. Jokainen kertoi ennakkoon, mitä halusi treenata ja mitä ongelmia viennissä on. Kolmella koiralla oli jo koepaikka tiedossa parin viikon sisällä, joten mitään uutta tai pakkaa sekoittavaa ei siis kokeiltu. Marvin ei mene tänä vuonna kokeisiin, niin asiaa työstetään pitkän kaavan mukaan.

Meillä oli puhetta myös siitä, että nomessa on iät ja ajat opetettu koira menemään siitä uimaan, josta ohjaaja osoittaa. Vepessä asia ei ole ollut kovinkaan tärkeä aikaisemmin, mutta uusien sääntöjen myötä tulleet vinot linjat toivat tarpeen panostaa tähän asiaan. Etenkin viennissä tulee rannalla juoksentelua ja jossain tapauksissa alueelta poistumisia.



Wilmalla on välillä motivaatio-ongelmia jos matka on liian pitkä.


 Kaunis Wilma tarkkaavaisena.




Rannan suuntaista vientiä ja pitkää kahluumatkaa. Olimme tosiaan matalassa rannassa, jotta tällaisia harjoituksia on helppo toteuttaa.



Mailan viretila on rantaan saapuessa korkealla. Nyt lisättiin veneeseen superpalkka ja pohditiin, miten koiran viretilaa voi purkaa ennen rantaan tuloa. Nopean koiran kanssa ohjaaja saa olla tarkkana. Itse en aina pysy Marvinin reaktioiden tasalla. Tosin Marvin oikeastaan hidas Mailan rinnalla.





Roki on menossa AVO-kokeeseen. Vienti on hyvässä kuosissa, mutta nyt työstettiin irrotusta.





Toisella kierroksilla tehtiin ylipitkiä matkoja, jotta kokeissa oleva 30 metriä olisikin iloinen yllätys lyhkäisyyden vuoksi.


Arttu on menossa soveen, ja Artun kanssa tehtiin hauskoja ja vauhdikkaita pitkiä maavientejä.







Marvinin ongelma ja ennakkosuunnitelma:

Marvin heittelee ja pudottee ja mälvää pitkää köyttä muutamia metrejä ennen venettä tai tietyn uimamatkan jälkeen. Ongelma ei tule esille maalla (esim. jos lähetetään viemään pitkää köyttää rannalla kahluusyvyiseen veteen). Voisi työstää asiaa niin, että lähetään viemään vedestä rannansuuntaisesti eri esineitä?? Sitten siirretään hiljalleen oikeaan linjaan.



Kuviota muutettiin niin, että vie köyttä vedessä olevalle ihmisille. Venettä tuotiin hiljalleen ihmisen viereen. Sujui hyvin ja heittely jäi pois.Tätä siis jatketaan ja lisätään mukaan ohjattavuustreeni eli vastaanottajia on kaksi ja ohjaan viemään ensin toiselle ja sitten toiselle.