maanantai 11. kesäkuuta 2018

Rakveren reissu


Lähdimme keskiviikkona Helsinkiin. Meillä oli kolmisen tuntia aikaa kierrellä kapungilla, joten kävin Finnkinossa syömässä. Tapasimme tuttuja!

Varsinainen kohde oli Katajanokalla sijaitseva pakohuone. Four elemets ratkaistu. Yliaikaa taisi mennä pari minuuttia, mutta kun olimme jo avaamassa viimeistä koodia, saimme tehdä homman loppuun. 

Pakopelit ovat kivoja, mutta nyt pidän niistä kunnon paussin.Yövyimme Eerikinkadulla, josta käveli parissakymmenessä minuutissa Jätkänsaareen. Länsiterminaalissa on vain kymmenenkunta ihmistä. Ilmankos torstain lähtö oli edullinen. 

Kesäloma alkoi virallisesti torstaina, vaikka parin viime viikon aikana en ole paljoa työpaikalla käynyt, kun vuoden työtunnit olivat jo täynnä.


Määräpää oli Tallinna ja sieltä jatkoimme eteenpäin hotellin omalla kuljetuksella Rakvereen. Torstaina tutustuimme kaupunkiin. Välimatkat ovat pieniä ja kaupunki on pieni. Toki nautimme jo upeasta kylpylästä.

Perjantaina kävimme linnan tiluksilla. Linna on viiden minuutin kävelymatkan päästä hotellista. Ensimmäinen kuva on aivan hotellin vierestä ja itse asiasta ulkoaltaalta näkee tuohon kohtaan. Alueella oli varmaan sata luokkaretkeläistä, joten emme emme sisälle.Lauantaina menimme katsomaan Taurusta.
Viikonloppuna vietettiin Rakvere-päiviä ja joka puolella oli erilaisia tapahtumia. Linnan ja hotellin väiin mahtui markkina-alue.


Kävimme myös linnassa sisällä. Kahviin sai kunnolla sokeria...

Linnan sisäpihalla oli kanoja, aasi, hevonen, lampaita ja vuohia.


Etupihalla sai opetella jousiammuntaa ja harjoitella turnajaisiin.


Sunnuntaina palasimme aamusta Tallinnaan. Ehdimme kierrellä sataman lähistöllä pari tuntia. Megastar oli tupaten täynnä! Tuntui, että happi loppuu...

Melkein vuosi on mennyt niin, että loma on tarkoittanut sitä, että ehdin tehdä opiskelutehtäviä eteenpäin. Kulunut kuukausi on ollut opiskeluputkelle vastaisku eli olemme rillutelleet siellä sun täällä. Nyt pitää palata arkea, vaikka töistä alkoikin jo loma.