sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Opo-opintoja

 Teen kesän aikana opo-opintojen yhteiskunnallista kokonaisuutta. Kokonaisuus on aikataulutettu vasta vuodenvaihteeseen, mutta jos saa oikean kesätehtävän hyväksilukuna, niin tämän osuuden saa tehdä jo nyt.

Innoistuin viimeisestä tehtävästä ja tiivistin asioita infograafiin. Canvalla on kiva leikkiä!




lauantai 29. kesäkuuta 2024

Suppailua

 Tänään grillailua kotona ja illalla suppailun opettelua. Suppailu on valtavan kivaa. Teemu teki pitkän lenkin ja itse opettelin asiaa pikku pyrähdyksinä. Kuvat napsittu videolta ja videonkin laatu huono.









lauantai 22. kesäkuuta 2024

Juhannus

 Juhannuksen retkikohteina Valijärvi ja Liesjärvi. Liesjärvellä reittinä Hyypiönkallion rengasreitti. Kilometrejä ei tule paljon, mutta valtaosa matkasta on nousua. Hyypiökalliolle kuljen itse rappusia pitkin, mutta koirat kapuvat vieressä. Kaikki muut tuntuvat tuntuvat kulkevan reitin toisin päin.










Omassa pihassa kukat innoistuivat kukkimaan.

keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

AVO1

 Tänään eri kohdassa treenaamassa. Vientiä haastavammasta lähetyskohdasta ja AVO1 liike.

Ihan tolppien väliin ei päästy, vaikka puoli oli Timille helpompi. Asenne on enemmän kuin kohdillaan.





Rahkolantie



 







tiistai 18. kesäkuuta 2024

1970-luku ja ehkä 1980

 








Kivistönmäki









Riina ja Tiko

 Kuvan nöffi on Riina eli Nöffikids Gatherina.




Kuvan landseer on Silences Nautico eli Tiko. Vaikka kuvassa koira on aseteltu kamalasti, niin Tiko oli muotovalio. https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN14211/98&R=226 Tikolla oli kaksi pentuetta, joista toisessa yksi narttu päättyi aktiivisella harrastajalle, ja koirasta tuli niin vesipelastus- kuin muotovaliokin (https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx…)



Rippikuva ja ylioppilaskuva

Ensimmäinen kuva on rippikuvani. Kuvasta ei tosin näy, että käsi on paketissa. Putosin hiukan aikaisemmin hevosen selästä ja otin pudotessa vastaan kädellä. Pallonivel murtui ja sitä korjattiin ruuveilla. Sen jälkeen käsi oli lentokonelastassa kuukauden verran. Samanlaisia murtumia on kuulemma lentäjillä. Käsi oireilee välillä, jos joudun pitämään sitä kauan staattisessa asennossa.





Toinen kuva on ylioppilaskuvani. Kuvassa on myös yo-lahjani eli Trio. Trio oli virallisesti Karhukumpu Kathriola (https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx…). Trio tottui junamatkusteluun Turun ja Jyväskylän välillä. Triolla oli kaksi pentuetta: toinen Karhukumpu-pentue ja toinen omissa nimissäni. Omasta pentueestani sijoitin nartun ja minulle tuli Nöffikid´s Gatherina eli Riina.




Aurajoen lautturi

 




Omena ei ole pudonnut kauas puusta.... isoäitini isän työnä oli soutaa ihmisiä Aurajoen yli.

Oma vapaa-ajan harrastukseni on soutaa ihmisiä edestakaisin. Kiitos kuvasta Pepe.


Omena ei ole ehkä pudonnut kauas puusta, mutta huonontunut aika lailla. Jäisi soutamatta tuon määrän kanssa. Lisäksi saattaisin tönäistä muutaman matkustajan pois ihan huvikseen. Kuva on upea, ja koen olevani sukulaissielu.



Timi numero 1 ja Rita


Timi



Rita









Vanhoja valokuvia

 Ihmisiä en tunne, mutta koira on Pekka.



Mietoinen




Äitini, kyseessä ilmeisesti rippikuva






Mietoinen, vuosi 1974?



Pohjoisessa. Kuvassa minä ja serkkuni.



Linnamäellä


Kivistönmäki





perjantai 14. kesäkuuta 2024

YTO-opettajasta lukutaidon opettajaksi

 Syksyn työkuviot muuttuivat hiukkasen yllättäen, eli opetan vain yhden kurssin äidinkieltä, ohjaan tuttuun tapaan YTO-opintoja neljä tuntia viikossa ja kaikki muu työaika menee aikuisten perusopetuksen parissa.

Pidän nykyisestä työstä, mutta olen kaivannut muutosta. Tänä keväänä olen opettanut kolmena päivään viikossa suomea maahanmuuttajille. Vaikka kevät on ollut hektinen, niin olen pitänyt suomen opettamisesta.
Ainakin syksyllä opetan lukutaitoa, jota olen opettanut yhtenä keväänä koto-koulutuksen "oikeiden" opettajien tuuraajana. Aihepiiri on siis tuttu, mutta lukutaidon opettamiseen on tullut paljon uusia oppimateriaaleja, joista saan tukea. Olen jo ehtinyt tutustua itselleni uusiin metodeihinkin.
Saa nähdä, kadunko ratkaisua, mutta ainakin vielä odotan syksyä innolla.

maanantai 10. kesäkuuta 2024

lauantai 8. kesäkuuta 2024

Vepeilyä

 








Vavin vepepäivä


Vavin vepe-päivässä. Ennen omaa vuoroa vastaavat lenkitysrutiinit kuin kokeissa.
Treeniaiheena haastavalta puolelta tolppien väliin tuloa. Timi tähtää lähelle tolppaa, mutta ohittaa. Testailun mukaan paino ei aiheuta asiaa, sillä rantautumispaikka on sama ilman painoakin.