Nova

NovaNova on keskikokoinen villakoira, viralliselta nimeltään 


Nova on syntynyt vuonna 2010 ja elänyt elämänsä ensimmäiset vuodet Oulussa. Nova muutti meille kun uusioperheen pyöritys ja vuorotyö veivät liikaa voimia.

Lonkat A/A, kyynäret 0/0. Ei ongelmia kilpirauhasen kanssa.

Nova on luonnetestattu ja pisteitä kertyi 156. En ole itse nähnyt Novan luonnetestiä, mutta valtaosa arvioista kuvaa koiraa hyvin. Erittäin vilkas -kohta tosin tuntuu oudolta, ja kuulemma tuomarit olivat keskustelleet siitä, onko koira häiritsevän vilkas.


Nova on äärettömän helppo kotikoira ja kiva puuhastelukoira eri lajeihin. Nova on harrastanut agilityä ja tokoa möllitasolla, rallytokoa virallisissa kokeissa, doboilut, oppinut mejän ja esineruudun noutajan treenien aikana ja Nova aloitti vuoden syksyllä 2016 nose workin. Rauhallinen ja rohkea koira on omiaan hajutyöhön. Nova on äärettömän ihmisrakas ja toimii epäsäännöllisesti ystäväkoirana.

Nova törmäsi muutama vuosi sitten omalla pihalla tuhka-astiaan ja jalka kurottiin kasaan päivystysajalla. Ilmeisesti osa lihaksistosta vahingoittui samalla. Novaa on jumpautettu, käytetty koirahierojalla ja laseroitu. Arkielämä sujuu pääosin hyvin, mutta etenkin vuoden 2016 syystalvi on ollut haastava. Novalla ei ole enää sen kummempia harrastustavoitteita, mutta jotain pientä puuhastellaan jalan ehdoilla.Nova on leikattu ennen meille tuloa, ja Nova lihoo jo ruuan näkemisestä. Lisäksi turkki on runsas ja työläs. Nova on iso keskikokoiseksi villakoiraksi.Nova läpäisi hajutestin 3.1.2017 Raisiossa.