torstai 16. maaliskuuta 2017

Vainuvoiman ilmaisukurssi, 1. kerta

Marvin osallistui nose workin ilmaisukurssille. Pinja keräsi osallistujia, varasi kouluttajan ja paikan. Lisäksi kurssille pääsi kuunteluoppilaaksi. Ensimmäinen kerta oli torstaina 17.3. ja ilta oli aivan ihana. Treenaamme Kuuman maneesilla, tosin siis nyt tallin puolella. Hajumaailma on vahva ja lopussa hevoset saapuivat pilttuisiin. Marvin (ja muutkin) toimivat hyvin häiriöistä huolimatta. Itse asiassa Marvin oli aivan ihana.

Ilmaisu on  jo niin hyvä, että aloitti yläpiilojen etsimisen ja ilmaisun. Marvin ilmaisu on tavallaan kaksiosainen, eli kuono on kauan hajulla ja sitten laskeutuu maahan. Näin siksi, että en muuten näe esimerkiksi yläpiiloja, jos kosketus puuttuisi tai olisi millisekunnin luokkaa.

Kuva tosin purkkiradalta: Marvin on keksinyt laittaa tassut laudalle, että voi ilmaista oikean hajun tarpeeksi läheltä ja maahanmenolla.

Vanutuppo putosi tallin käytävälle ja Marvin sai todellisen etsintätehtävän ja toki onnistuikin siinä.

Lisäksi oli kiva seurata muiden tekemistä ja Pinjan Myy oli jo hirmuisen taitava. Pakko todeta, että olemme tehneet ainakin jotain oikein omatoimitreeneissä. Itse asiassa Anna oli yllättynyt Marvinin edistymisestä. Marin Elviira teki keston lisäämistä epäsäännöllisellä vahvisteaikataululla. Anna siis lateli numeroita 1, 2, 3, 2, 1 jne.
 
Ulkoasu on rähjäinen: kieri hevosenpaskassa ja ui ojassa. Tallissa treenaamisessa on paljon lisäetuja halliin verrattuna!


 
Kuvat: Pinja Pirttilä