sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Pelastuskoiraleirillä Somerolla

Minusta pelastuskoiratoiminta on todella kivaa: porukka on ihan huippu, yhdistyksen toimihenkilöt ystävällisempiä kuin missään muussa kerhossa ja mikä parasta: Marvin rakastaa etsimistä. Valitettavasti en pääse treeneihin kuin kesällä, joten edistyminen on hidasta enkä edes tähtää hälyryhmään 7.5-vuotiaan koiran kanssa. Pääsimme viime viikolla treeneihin ja päätin, että uskallan lähteä myös leirille. Matka on lyhyt ja hinta edullinen.

Kouluttajana Kennel Helkyn https://helkyn.blogspot.com/ kasvattaja Anna-Mari Matikainen eli Ammi.

Leiripaikka oli todella kiva pienen porukan tarpeisiin.






Läheltä löytyi paljon kivoja maastoja, joihin Someron kaupunki on antanut luvat.



Perjantai 

Teimme kaikkien kanssa hakua kolmella maalimiehellä. Marvinilla oli äärettömän hauskaa hakea maalimiehiä oman logiikkansa mukaan: maalimies 3, maalimies 2 ja sitten 1. Tuuli vaikutti osaltaan asiaa, mutta on toiminut samalla logiikalla nosessa. Kartoittaa ensin koko alueen ja sitten ilmaisee kauimmaisen. 


Lauantai







Sunnuntai

Tänään kuusi maalimiestä (siirtyviä) etsitty ja löydetty. Viisi hakualuetta viikossa väsyttää aktiivisimmankin koiran.
Kouluttajan kommentti: Makea koira, ohjaamisen pitäisi olla selkeämpää ja koira hallitsee homman ja työskentelee itsenäisesti, mutta tekee oman mielensä mukaan.
Oli hauska verrata viiden noutajan toimintaa neljään muun roturyhmän edustajaan.
























Kiitos Loimi-Hämeen pelastuskoirille kivasta viikonlopusta. Erityskiitos Outi Honkanen kokonaisuudesta ja Ammille hyvin suunnitellusta koulutuksesta ja selkeästä ihmisten kouluttamisesta. Hyviä koirankouluttajia on paljon, mutta ihmisten ohjaaminen ja palautteen antaminen on harvinainen taito.





Brufin-kennelin perhetapaaminen