maanantai 15. toukokuuta 2017

Nose work -treenit (Annan irtotunti)

Maanantaina 15.5.2017 oli toinen kerta Forssassa järjestettäviä Annan irtotunteja. Tällä kertaa paikkana oli yhden treenaajan autotalli. Kiitos taas treenipaikan tarjoamisesta. Minulla oli mukana sekä Marvin että Nova. En ole treenannut nose workia laisinkaan viime treenien jälkeen, onneksi sentään ehdin liikuttaa koirat kunnolla viikonloppuna, joten pahimmat virrat olivat laskeneet. Tosin säntäsin treeneihin suoraan töistä ja olin arvosanaruljanssin ja vuosityöaikapalaverin jäljiltä väsynyt ja en ehtinyt kuin pissattaa koirat ennen treenejä.

Treenien teemana oli tarkkuus.

Ensimmäinen alue oli nurmikolla ja haju oli kumimaisissa tötsissä.  Kumimainen aine varmaan haiseekin erilaiselta kuin aikaisemmat kohteet. Nova aloitti treenit ja Novalla kesti taas hetki, ennen kuin tiesi, mitä kuuluikaan etsiä. Kun muisti, mitä piti tehdä, toimi todella hyvin. Ilmaisua en ole treenannut sen kummemmin eli siihen pitäisi jossain vaiheessa panostaa. Marvin innostui nurmikkotreenistä valtavasti. Jarrutin parhaani mukaan, ilmaisi hyvin. Kumma tapa kääntää hajulähde esille.

Toinen alue oli autotallissa, jossa oli paljon tavaraa. Jos hajulähde on jossain kolossa,  koira ei välttämättä löydä hajua, jos vain kävelee ohi. Siksi pitää ohjata koiraa koloihin. Nova toimi hyvin ja löysi kolme piiloa. Hienoa!


 Marvin löysi kaikki neljä piiloa. Ei välittänyt, vaikka tavaraa kaatui päälle. Hajulle oli päästävä vaikka minkä esteen läpi. Anna sanoi, että Marvin olisi huikea työkoira eikä ole ainakaan alusta-arka.
En ottanut Novaa enää kolmannella alueella ja Marvin oli siinä vaiheessa jo ylikierroksilla. Kerrataan taas rauhoittumista ja nahoissa pysymistä. Kotiläksynä ohjaamisen jatkoharjoittelu sekä Marvin  saa kertailla ilmaisua. Pitää treenata ulkona erilaisilla alustoilla.

Lähisukulainen on tullissa rahakoirana: http://yle.fi/uutiset/3-7163254