tiistai 19. maaliskuuta 2019

Vuoden 2019 (koira)menot

Maaliskuu

Teoreettista taustaa ammatilliseen L1/L2-oppimiseen, Ninni Lankinen ja Penni Pietilä 15.2. - 31.3.

Osio B: 11.3. - 31.3. Osallistujat lukevat yhden artikkelin, keskustelevat lukemastaan työryhmäalueella ja tekevät työhönsä liittyvän selkokielistystehtävän.


Huhtikuu 

Akaan koirauimalassa kouluttaminen (Pirkanmaan nuuskut)Pedagogisia työkaluja luku- ja kirjoitustaidon kehittämiseen. Saija Leiding, 1.4. - 15.4.

Hyväksi havaittuja menetelmiä ja konkreettisia työkaluja luku- ja kirjoitustaidon kehittämiseen. Osallistujat suorittavat tehtäväkokonaisuuden monimuotomateriaalin avulla. Osio toimii pohjana kehittämisprojektille.

Toukokuu
Toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin vain vesipelastusta. Koskee siis ns. pakollisia ja sitovia koirajuttuja eli voin toki mennä johonkin koulutuksiin, mutta en sido itseäni mihinkään. Kokeita kertyi 11 ja lisäksi olen lupautunut Virroille kouluttamaan. Koekiintiö tuli täyteen jo elokuussa.

Olen ensi kaudella ns. jokeri, eli minulla ei ole paikkaa kummallekaan päivälle, vaan menen omien aikataulujeni mukaan siihen ryhmään, jossa on tilaa. Olen ollut keskiviikkoryhmässä, mutta melkein kaikki ensi kesän tuomaroinnit ovat keskiviikkoisin.

25.5.2019 töissä Pelastuskoirien hakukokeessa


Kehittämisprojekti. Ninni Lankinen ja Penni Pietilä, 15.4. - 31.5.

Osallistujat tekevät omaan työhönsä liittyvän kehittämistehtävän ja antavat vertaispalautetta muiden töistä työryhmäalueella. Osallistujat saavat kehittämistehtävästään palautteen kouluttajilta 30.6. mennessä.


Kesäkuu


Saarenmaa 6.6. - 9.6.2019. Lomamatka Viroon.

Auran Nuuskut ke 26.6.2019 tuomarointi, Rusko

Ikaalinen 28.6., 29.6 ja 30.6.2019 vepe, tuomarointi (Monica tulee ylituomariksi)Heinäkuu

 
Pe 5.7.2019 tuomarointi Salo. (Kimi tulee ylituomariksi.)

Alustava lupaus leirikoulutukseen. 9.-14.7. Virrat Vesipelastus ja nose work

Auran Nuuskut Ke 31.7. tuomarointi, Rusko

ElokuuSalo, vesipelastus Salo tuomarointi 31.8.-1.9.2019 (Monica tulee ylituomariksi)

Syyskuu

Salo, vesipelastus Salo tuomarointi 31.8.-1.9.2019 (Monica tulee ylituomariksi)


Auran Nuuskut Ke 4.9. tuomarointi, Rusko

Auran Nuusku su 8.9. tuomarointi Rusko (GR-rotumestaruus)

Lokakuu

Rallytokon vastaava koetoimitsija (päivämäärä ei ole vielä tiedossa)

Marraskuu

Pentunäyttely 23.11.2019 Ypäjä (talkoolaisena)


ILO - INNOVATIIVISTA PEDAGOGIIKKAA LUKEMISEN JA KIRJOITTAMISEN OPETTAMISEEN

HTTP://KAUPPA.HYPLUS.HELSINKI.FI/ILO-INNOVATIIVISTA-PEDAGOGIIKKAA-LUKEMISEN-JA-KIRJOITTAMISEN-OPETTAMISEEN   -> VALINNAISET OSIOT päivät eivät vielä selvillä.


Koulun monet kielet ja toiminnallinen monikielisyys (2 op) Järjestetään syksyllä 2019, HELSINKI Suomalainen koulu on tänä päivänä monikielinen ympäristö, jossa kielten vuorovaikutuksella ja kielitietoisuudella on keskeinen merkitys. Osiossa tutustutaan toiminnallisiin tapoihin lähestyä koulun monikielisyyttä. 

Monilukutaito monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa ja monikulttuurisissa ryhmissä (2 op) Järjestetään syksyllä 2019, TURKU Toimiminen eri tiedonalojen ja kulttuurien parissa vaatii monipuolista lukutaitoa, joka mahdollistaa osallistumisen ja oppimisen erilaisissa oppimisympäristöissä. . 

Puheviestintä ja luokkahuoneen vuorovaikutus (2 op) Järjestetään syksyllä 2019, HELSINKI Luokkahuone on paikka, jossa lapsi tai nuori harjaantuu kasvokkaiseen vuorovaikutukseen sen eri muodoissa sekä erilaisiin esiintymistilanteisiin. Osio käsittelee puheviestinnän opetusmenetelmiä ja näkökulmia koulun vuorovaikutustilanteisiin.