perjantai 20. huhtikuuta 2018

Vesipelastusvalion arvon saamiseksi vaaditun näyttelytuloksen vähimmäisikärajan muuttaminen 24 kuukaudesta 15 kuukauteen

Vesipelastusvalion vaadittavan näyttelytuloksen saaminen takaisin 15 kuukauteen etenee taas. Katsoin nf-koirien kotisivulta vuosikokouskutsun. Siellä oli vihdoin viimein tuo kohta:

Vesipelastusvalion arvon saamiseksi vaaditun näyttelytuloksen vähimmäisikärajan
muuttaminen 24 kuukaudesta 15 kuukauteen.


Kyseinen kohta on hyväksytty nöffiyhdistyksessä.

Kunhan vepetoimikunta saa nöffien vuosikokouspäytäkirjan ja asia on kirjattu siihenkin, asia etenee Kennelliitossa.

Asia on ollut surkuhupaisa. Vanhoissa säännöissä ikäraja oli 15 kuukautta. Osallistuin Marvinin kanssa nuuskujen talvinäyttelyyn kun Marvin oli 15 kuukautta. Karmeassa hyppypomppu-esityksestä huolimatta Marvin sai H:n ja kaikki oli kunnossa.

Kaikki oli kunnossa muutaman kuukauden siis... vuosi vaihtui ja Kennelliiton sivuilla ikäraja oli vaihtunut 24 kk. Asia ihmetetty ja suututti ihmisiä. Moni soitti Kennelliittoon ja kysyi,  kumpi on voimassa: säännöissä oleva vai Kennelliiton kotisivuilla oleva tieto. Kuulemma kotisivuilla oleva on voimassa.

Kun sääntöjä uudistettiin ja niistä sai antaa palautetta, annoin itse palautetta tuosta ikärajasta. Mielestäni ihmisiä ei saa kiusata ja huijata muuttamalla ikärajoja mielivaltaisesti. Muissa lajeissa ikäraja on alhaisempi, jossain jopa 9 kuukautta. Lisäksi lajiin voi tulla koiria, joilla on 15-kuisena tulos, mutta uros on voitu kastruoida sen jälkeen. Nykyään edes terveyssyistä leikattu uros ei saa osallistua näyttelyyn.

Asiaa selviteltiin ja Kennelliitto vastasi, että rotuyhdistykset halusivat muuttaa ikärajan. Mutta kun eivät olleet halunneet.... ikärajansa saisi kuitenkin muutettua takaisin kunhan kumpin rotuyhdistys hyväksyy asian.

Lansut hoisivat asian moitteetta ja nopeasti eli samalla kun uudet säännöt hyväksyttiin. Nöffit taas unohtivat laittaa asian vuosikokouskutsuun.

Viime vuoden alussa (2017) kysyin, miten asia on edennyt, ja eteneminen oli edelleen jumissa, kun asiaa ei ollut kirjattu vuoden 2017 kutsuun.

Nyt asia oli vihdoin kutsussa eli asia etenee.