lauantai 6. tammikuuta 2018

Reksvisiitat

Vuosi alkoi nose workin merkeissä eli sovin Minnan kanssa ajan yksityistunnille
(https://forssanpalveluskoirat.yhdistysavain.fi/?x171407=178263).

Olen koko joululoman ollut täysin sekaisin päivistä ja kellonajoista ja onnistuin sopimaan ajan Ronin aksa-ajalle. Nose work -treenit siis pidettiin hallin yläkerrassa ja aksa oli samaan aikaan alakerrassa. Roni oli siis enemmän kuin kiukuissaan asiasta: mukana autossa mutta ei päässyt treeneihin. Totuuden nimissä en olisi viitsinyt edes viedä hallille, koska sai seitsemän päivän kortisonipiikin ja pissailee paljon.

Nova
Kävin etukäteen yläkerrassa keskustelemassa treeneistä ja hain sitten Novan autosta. Vaikka hallila oli ihania ihmisiä ja aksaa, Nova säntäsi suoraan yläkertaan minun hajuälkiäni pitkin.

Treenit alkoivat etsinnöillä ja etsivänä oli sekä ykkös- että kakkosluokan haju. Nova löysi kummatkin hajut, mutta kakkosluokan haju oli sen verran uusi asia, että ei jäänyt hajulle, vaan etsi ensin ykkösluokan hajun ja palasi sitten laakerinlehden luo.

Reksvisiitta-harjoituksessa on erilaisia esineitä, joiden avulla tehdään ratatreeniä. Minna oli tuonut pidikkeissä olevia maustepurkkeja, kukkaruukkuja, laukkuja ja legoja. Nova stressasi ilmaisua eli alkoi jopa vältellä oikeaa kohdetta, ettei joutuisi ilmaisemaan. Novan kanssa on tehty ilmaisua todella vähän ja onnistui muuttamaan ilmaisun istumisesta maahan menoon, kun muistuttelin asiasta.

Teimme siis ilmaisua vahvistavaa toimintaa eli Novaa palkittiin oikealle kohteelle menosta ja sitten odotettiin istumista.

Nova oli aivan onnessaa, kun pääsi treeneihin, mutta en viitsi maksaa Novalle 25 euron treenejä, 8 euron treenit passaavat hyvin.

Marvin

Marvin aloitti treenit etsinnöillä. Löysi ja ilmaisi kummatkin kätköt, toinen oli siis kakkosluokan haju. Olen opettanut kakkosluokan hajukin, mutta ei ole ilmaissut sitä aikaisemmin. Minna kehui Marvinin ilmaisua muutenkin, etsintähän on ollut aina hyvää.

Reksvisiitoista muut sujuivat hyvin, mutta laukkuja innostui heittelemään ja kantamaan. Pitää alkaa treenata haastavammilla kohteilla eli sellaisilla, jotka saa suuhun.