torstai 25. tammikuuta 2018

Default-asento

Vireenhallinnassa hyödynnetään default-asentoa. Termiä ei näemmä suomenneta, mutta en näe mitään syytä olla käyttämättä OLETUSASENTO-sanaa.

Oletusasento voi olla mikä tahansa, mutta tavallisin asento lienee sellainen, jossa koira makaa ja pitää leukaa maassa. Hengityksen pitäisi tasaantua parhaiten siinä asennossa.

Ensin pitää toki opettaa asentoa eli leuka maahan. Nova on harjoitellut asiaa aikaisemmin ja silloin asiaa opeteltiin kohdekepin avulla.

Novan treenit keväällä:

https://novamarvin.blogspot.fi/2017/02/kaytannon-koulutuspaiva.html

Nova osasikin asian, vaikka en ollut treenannut asiaa kertaakaan. Näemmä sanaksi on ajateltu pää. Vihjettä ei toki osaa.

Aloitin Marvinin kanssa treenin niin, että tein ensin käsikosketuksia ja sitten kättä alemmas ja leukaa sitä myöden alas. Tosin tein saman päätelmän asiasta kuin keväällä Novan treenejä seuratessa eli tuossa on järkevämpää käyttää kosketusalustaa. Treenasin siis tiistaina alustalle ja leuka menee tosi hyvin alas. Jatkan siis näin ja alan yleistää asiaa eri paikkoihin. Vihjekin pitää vielä liittää. Mutta uskon, että liikkuva käsi kliihdyttää Marvinia.

Keskiviikkona oli puolisen metriä lunta ja koirat saivat todella väsyttävän lenkin. Torstaina pääsin Marvinin kanssa kahdestaan lenkille. Olin poikien partioajan keskustakävelyllä ja nastoilla lenkkeily onnistui. Lumi oli sulanut pois ja hiekasta huolimatta osa kävelytiestä oli peilijäätä. Sain kunnon vetolenkin vain osaksi ajaksi, mutta vetoa tuli kuitenkin pieniä pätkiä. Jokioisten keskustassa tuli vastaan ihmisiä, koiria ja kaikenlaista menopeliä. Marvin ei välitä tällaisistä asioista. Saattaa sännätä kiinnostavan hajun perään, mutta ei siis välitä tipan vertaa "muusta maailmasta".