sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Joulunpunaiset korvat

Ronin korvat ovat sananmukaisesti joulunpunaiset. Vissiin jokin allerginen reaktio. Sai siis kortisonipiikin.
Kortisoni on kyllä ihme aine. Punoitus hävinnyt melkein kokonaan. Silleen vähän hassu käynti, että eläinlääkäri oli juuri muuttanut uusiin tiloihin ja tänään oli avajaiset. Mikroskooppia ei löytynyt, siksi kirjattu noin.

Odotustiloissa oli ihmisiä syömässä kakkua ja juomassa kahvia. Mukana oli eri rotuisia terrieitä, jotka olivat kaikki remmiräyhiä. Omistajilla oli pakonomainen tarve päästää koirat Ronin luokse. Roni ei reagoi rähiseviin koiriin mitenkään. Oli pakko keksiä vaikka mitä tarttuvia tauteja, etteivät tunke koiriaan Ronin viereen. Jotenkin en ymmärrä, että joku tai jotkut kokevat eläinlääkärin vastaanottotilan sopivaksi paikaksi sosiaalistaa koiraansa muihin koiriin.

31.12.2018

Korvat paranenivat alle vuorokaudessa kortisonin piikin jälkeen. Annoin tänään kuivamuonaa ja korvat olivat uudestaan punaiset. Toki reaktio oli pienempi kuin ensimmäisellä kerralla. Ilmeisesti uudessa kuivamuonassa on jokin ainesosa, joka allergisoi. En keksi muuta kuin durran. Roni on syönyt kana, kalkkunaa, lammasta, riisiä ja ohraa.


https://www.petenkoiratarvike.com/koirat/tuote/eukanuba-natureplus-adult-large-lamb-14-kg/800438/

Koostumus:
Tuoreena pakastettu lammas * (15 %), kuivattu kana ja kalkkuna, riisi * (15 %), durra * (14 %), hernejauho, perunajauho, ohra * (5 %), siipikarjan rasvaa, juurikasmassajauho (3,2 %), kivennäisaineet (josta natriumheksametafosfaatti**), merikalajauhoa, siipikarjakastike, kuivattu oluthiiva, kuivattu omenapuriste (0,5 %), kuivattu porkkana * (0,5 %), kuivattu vihreä herne * (0,4 %), frukto-oligosakkaridit (0,28 %), kuivattu pinaatti * (0,2 %), kuivattu tomaatti * (0,2 %), valtamerikaloista valmistettu öljy (0,15 %), pellavansiemenet *, glukosamiini (0,04 %), kondroitiinisulfaatti (0,004 %).

**= Hammaskiven muodostumista vähentävä mineraali hampaita varten.
* = Luonnollinen ainesosa