sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Nose work -kurssi

Nose workin alkeiskurssin viimeinen kerta oli 3.11.2017. Tykkäsin pitää kurssia ja opin valtavasti. Kaikki koirat oppivat hajun ja osa jopa halutun ilmaisun. Huomasin, että koiran lukutaitoni on kehittynyt ja näen kun koirat saavat hajun. Kurssista on tullut positiivista palautetta. Vielä pitää kirjoittaa raportti ja odottaa tuomiota siitä.


Aivan huikea pikku koira: Joskus suuruus tulee pienessä paketissa.

Tarkkaa nuuskimista.

Jostain syystä laatikoista oli vaikea saada hajua, ilmeisesti koira sai hajun vain, kun nuuski ihan alareunoja. Tuota pitää siis harjoitella.

Alue-etsintää.

Taitava koira kohdentamaan hajun tarkan paikan.

Nose work on hauskaa!


Olin lauantaina sijaistamassa toista kertaa pentukurssilla ja tykkään edelleen pentukurssin konseptista. Teimme alustalle rauhoittumista, käsikosketuksia (eli kontaktia) ja uutena asiana opettelimme naksuttimen/palkkasanan käyttöä. Naksautuksen kriteerin sai toki päättää itse: kontakti, istuminen, hiukan pidempi paikalla olo. Lopuksi pennut saavat leikkiä keskenään valvotusti. Lupasin mennä sijaiseksi jatkossakin: pennut ovat ihania!

Marvin pääsi pentujen lähdettyä etsimään eukalyptuksen hajuja. Ilmaisu alkaa olla aika lailla täydellinen. Kentällä oli esteet, ja Marvin innostui aksaamaan. Ei ole aksannut paljoakaan ja viime kerrasta on yli puoli vuotta. Roni pääsi myös kokeilemaan rataa, tosin rata oli episten kilpailevien koirien ja oli minulle liian vaikea kun en osaa ohjata kuin valssilla ja persjätöllä.

Sunnuntaina puolitoista tuntia lenkkeilyä ja leikkimistä ja kotona laatikoilla nose workia.
Marvin toimii hyvin, kun on jo tehnyt jotain. Oli vaan pakko saada haju ihan kirsun eteen.

Nova on ehdottomasti taitavin laatikoilla.

Ronilla pitäisi vissiin saada maahanmenon suunta muutettua....