sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Työntäyteinen syksy

Aika suorastaan kiitää: en ole paljoa ehtinyt hengähtää sen jälkeen, kun kesäloma loppui. Työt painottuvat syksyyn ja talveen, kevät on huomattavasti kevyempi, mutta toki pitää jaksaa sinne saakka. Koneistushallilla on vesivahinko, ja kakkosvuoden koneistajat menivät jo nyt työssäoppimaan. Lukujärjestys tyhjeni kivasti: ei yhtään haittaa, että tunnit siirtyivät keväälle.

Onneksi syyslomaan on enää kuukausi ja varasin juuri Ruotsin reissun syysloman alkuun. Teemulla on alkanut ruotsin opinnot ja Tukholmaan meno motivoi opiskelemaan kieltä. Toki reissuun on muutenkin kiva mennä!

S2-opinnot eivät ole vielä alkaneet, sillä osallistujia ei ole tarpeeksi ja jos ei saada tarpeeksi osallistujia, lähiopetuspäivät ovat videoluentoina. Itselleni tuo olisi ihanneratkaisu, sillä inhoan ajaa marraskuun pimeydessä ja sateissa. Säästän toki rahaakin, kun voi opiskella ilman matkustamista. Toivottavasti opinnot kuitenkin käynnistyvät ja kouluttaja ymmärtää, ettemme voi tehdä nyt rästiin jääneistä juttuja supervauhdilla pois vaan tehtävien palautuskin myöhentyy.

Lokakuu on muutenkin kiireinen, sillä Eläinkoulutuskeskuksen opinnot jatkuvat silloin. Nose work -kurssi on täynnä ja alan suunnitella kurssia pian.

Asuntolainaa on jäljellä enää alle 8 000 euroa, eli paljoakaan. Lisäksi saan veronpalautuksia 1300 euroa.

Vesipelastuskausi on virallisesti ohi. Kokoonnuimme sunnuntaina laittamaan varusteita talviteloille. Veneet pestiin venepesuaiheella, joka tuoksui mustikalta ja sisälsi vahaa. Tuli kyllä puhtaat veneet!