torstai 13. heinäkuuta 2017

Jälkeä ja vepeä

Olin kolmatta kertaa pelastuskoirien treeneissä ja halusin kokeilla jälkeä. Maasto oli haastavaa eli paljon risukkoa ja nousua. Lisäksi ilma oli todella hiostava: huh!

Marvin ajoi jäljen hienosti ja löysi kaikki kuusi esinettä. Hieno jälkikoira!

Roni on ilmoitettu hajutestiin, ja alkaa olla jo varma nuuskuttelija. Ilmaisuhan on ollut alusta asti enemmän kuin täydellinen. 

Illalla maanantairyhmän vepetreeneissä viidentenä osallistujana. Marvin vei pitkää köyttä ilman mälvämisongelmaa ja pudotusriskiä. Hukkuvan haku pelastusrenkaalla on melkein valmis. Maanantaina siis kokosin liikkeen vihdoin viimein kokonaiseksi.

Baywatch?

Järjestämme tosiaan vepekokeen ja mittasimme treenirannan syvyyden alkukesästä ja kaikki oli hyvin. Valitettavasti vesi laski koko ajan ja rantatalkoissa päädyimme siihen, ettemme uskalla pitää treenirannalla koetta. Onneksi uusi paikka löytyi läheltä. Uusi paikka mitattiin ja syvyyttä oli riittävästi monessakin paikassa.

Erikseen piti vielä saada luvat autojen parkkeeraukseen, mutta siihenkin saatiin lupa ja parkkitilaa riittää.

Keskiviikkona Marvin treenasi edelleen viennin luovutusta ja uutta hukkuvan pelastusta. On vielä kahden vaiheilla asian suhteen eli sekoittaa vientiin.