perjantai 16. kesäkuuta 2017

TartossaTämän kesän reissu suuntautuu Viroon, mutta koska Tallinna on jo tuttu paikka, päädyimme menemään muualle eli Tarttoon. Lähdimme matkaan sunnuntaina ja matkapäivä oli pilvinen. Tallinna-Tartto-väli on 180 kilometriä ja kovasti tasaista pelto-tai lehtimetsämaisemaa.Pysähdyspaikka oli jännä tuulimyllykahvila. Vuohi oli päässyt ajelulle!

Yövyimme kylpylähotellissa. Hotelli on valmistunut vuoden 2016 joulukuussa eli oli varsin tuore tapaus. Kylpyläosasto oli tosi kiva, mutta koska kylpylä oli neljännessä kerroksessa, niin ulkoallas oli palju eikä pitkää uimamatkaa mahdollista ulkoallas. Torstai-iltana alkoi kunnon ukkosmyyrsky, ja oli ihanaa makoilla paljussa ja katsella salamointia. Yhtä kivaa ei ollut etsiä ruokapaikkaa kaatosateessa... Tosin tajusimme seuraavana päivänä, että olisimme päässeet syömään ja ruokakauppaan suoraan hotellista, sillä kylpylästä oli suora yhteys kauppakeskukseen.

Maanantaina tuntui, että pilvistä olisi loppunut vesi ja uskaltauduimme kävelemään Ahhaa-keskukseen. Teemu löysi monenmoista kivaa tekemistä ja taisi oppia uusia asioitakin. Kastumiselta emme välttyneet, mutta onneksi välimatka oli lyhyt ja olimme valtaosan päivästä Ahhaa-keskuskessa ja sitten kylpylässä.


Tiistaina yritimme tutustua kaupunkiin. Yritys oli kostea ja sadesuojissa pysyttelevää. Kaatosade alkoi kuin tyhjästä ja sadetta riitti.


Keskiviikko oli yllättäen aurikoinen ja sateeton. Kävelimme yliopiston mäellä, eri leikkikentillä ja vanhassa kaupungissa. Tartto on aivan ihana kaupunki! Etäisyydet ovat lyhyitä ja eksyminen aika lailla mahdotonta.

Olimme joka päivä nelisen tuntia kylpylässä.

Torstaina oli edessä kotiin paluu. Megastar on hieno laiva, tosin muutama muukin oli reissussa samaan aikaan.