maanantai 19. kesäkuuta 2017

Salon vepekoe: ensimmäinen tuomarointi uusien sääntöjen aikana


Vuoden ensimmäinen vesipelastuskoe on takana päin. Olen siis tuomaroinnut ensimmäisen kerran uusilla säännöillä. Kokeet olivat erittäin hyvin järjestetyt ja toimihenkilöt perillä, missä mennään. Lauantaina sää suosio ja oli oikeasti kesä eli 26 astetta lämmintä ja meri oli peilityyni. Onneksi saimme mökin ajoissa, niin koirat pääsivät vilpoisaan mökkiin Teemun seuraksi. Sunnuntaina oli tuulista ja etenkin iltapäivästä sain jo tehdä töitä, että sain venee oikeaan paikkaan. En tehnyt yhtään mokaan, mutta kerran piti kysyä, minne olenkaan menossa. Voissa liikkeiden järjestys on muuttunut, ja avoon ja voihin tullut uusia liikkeitä.

Uusien sääntöjen etuna on suorien linjojen pitäminen (paitsi pyörteissä) ja rataa ei tarvitse muuttaa kesken kaiken.

Maalilinjojen väliin tuloon pitää jatkossa panostaa entistä enemmän. Koirat suuntaavat lähimpään rantaan luontaisesti, muu on opetuksen tulosta.

Muutama voittajan koira kiersi hukkuvan, osa kääntyi hukkuvan edessä. Lauantaina oli niin tyyntä, että hukkuva sai joka tapauksessa renkaasta kiinni. Lisäksi koirat uivat tarpeeksi lähelle hukkuvaa.

AVO 1 liikkeessä tosiaan köysi heitetään vasta (ja ainoastaan) kun  koira on kymmenen metrin päässä veneestä.

Kylmästä keväästä ja uusista säännöistä huolimatta koirat saivat tuloksia ja joukossa oli ykköstuloksia ja jopa uusi valio. Onnea Kenna! Lisäksi kokeisiin osallistui Vavin historian ensimmäinen JUN-kisaaja eli Pian Ruben. Onnea JUN1-tuloksesta! Miklaus-kennelistä Marjan Hupi läpäisi soven. Onnea!

Sunnuntaina "meidän" Noita läpäisi soven. Hieno suoritus, sillä keli oli rankka suhteellisen pienelle koiralle. Siiri suoritti kolme liikettä ja ohjaajat toimivat koiraa tukien ja tuloksena hieno oppimiskokemus kaikille. Ronja ohjautui AVO1 liikkeessä ihailtavan hyvin. Ylituomari kehui Uunon ohjattavuutta VOIn hukkuvassa.


 https://www.viipottajat.com/tulokset

Kiitos kaikille osallisille kivasta viikonlopusta. Liikuntakiintiö tuli ainakin täyteen soutamisen ja lenkkeilyn merkeissä. Monelle koe oli enemmän opintomatka, kun "pakko saada ykkönen" tapahtuma.

Samana viikonloppuna oli Inkoossa ja Mustasaaressa koe, palkintotuomarikurssi sekä Hämeenlinnan koirauinnin SM-koe. Mustasaaren koe peruttiin, kun osallistujia oli liian vähän. Salon ja Inkoon kokeet olivat täynnä. Vaikuttaa siltä, että kokeet saadaan pääosin täyteen, mutta paikkoja tarjotaan vepepalstalla "ei-jäsenille". Viime vuonna elo- ja syyskuun kokeisiin saattoi olla 60 koiraa jonossa.

Uusia vepetuomariharjoittelijoita ovat siis Katja Lahdesta ja Juha Kuopiosta. Hyviä valintoja kumpikin, joskin olisin toivonut, että kaikki kuusi paikkaa olisi saatu täyteen.

Röhnö

Korostan, ettei tuomarilahja ole tärkeä asia enkä sellaista välttämättä tarvitse. Joskus on jopa ollut noloa ottaa hieno lahja vastaan iltakisoista. Sain kuitenkin tänään kaikista hauskimman tuomarilahjan eli Röhnön! Hauskuus piilee siinä, ettemme osaa täyttää sitä.


 Kuvia vuoden takaisista kokeista:

https://vainonk.vuodatus.net/lue/2016/06/vavin-vepekokeet-11-12-6-2016