keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Etsimistä ja luovutusta: Marvinin treenit

Haaveena oli tänäkin kesänä osallistuja jonkin ulkomaalaisen kouluttajan vepetreeneihin, mutta heinäkuu on niin täysi tuomaroinneista, etten voi ajatellakaan muuta vepeen liittyvää. Onneksi Merja tuli kouluttamaan meitä treeneihin. Sää suosi ja valitsin aiheeksi kaikkea erilaista eli esineiden etsimistä veneestä, veneen alta ja kaikkea yhdessä tekemistä.

Kaikki kuvat ovat Anniina Kreulan ottamia. Suurkiitos!

Marvinin ensimmäinen tehtävä oli hakea pallo kaatuneesta veneestä. Marvin on kokeillut asiaa viime vuoden leirillä. Lopullisena tavoitteena oli siis se, että koira tarkastaa, onko kaatuneen veneen alla ihmisiä ja toki pelastaa ihmisen. En tosin tiedä, ilmaiseeko ihmisen vai tuoko myös pois veneen alta.


Ensin koira menee hiukan ylhäällä olevan veneen alle ja saa pallon palkaksi.

Venettä lasketaan alemmas.


Sukellus veneen alle.

 Onnellinen koira!

Marvinin toinen tehtävä oli etsiä pallo (ja hukkuva) veneestä. Vene siis ajelehti vedessä ja hukkuva oli piilossa veneessä. Oikeissa pelastustehtävissä tehtävä voi tulla vastaan ja ihan kokeita ajatellen vahvistaa koiran nousemista ylöspäin. Auttaa viennin luovutuksessa. Valitsin liikkeen, koska Marvinista on kiva etsiä esineitä/hajuja. On toki tehnyt vastaavaa vuosi sitten leirillä.

Kolmas liike syntyi extempore eli vene ajautui lammikon toiselle laidalle ja Marvin vei irtoköyttä veneelle. Pudotti köyttä välillä, joten menin mukaan.

Köysi veneessä olevalle ja rantaan. Kun Marvin sai viedä veneen rantaan päin, köysi pysyi suussa ja vauhti oli melkoinen. Itse en meinannut pysyä perässä. Ui tuoltakin etäisyydeltä tolppien väliin. Osaa tolpat tosi hyvin.

Lopuksi yhdessä uintia!


Tauon jälkeen Marvin vei eri esineitä veneelle. Olen tehnyt kestoa oikeaoppisesti kevään aikana. Toki vain maalla ja olen ottanut itse vastaan. Vähän siis jännitti, onko edistystä tapahtunut kun on vedessä ja vie vieraalle. Näemmä on! Täytyy jatkaa vedessä luovutuksia eri esineillä ja eri tavoin.