tiistai 30. toukokuuta 2017

Vesipelastuskausi alkoi!

Vesipelastuskausi alkoi: ensimmäiset kokeet olivat Uuraisilla ja kylmästä keväästä ja uusista säännöistä huolimatta koe oli täynnä. Kokeesta ja tuloksista tiedotettiin kivasti: siitä suurkiitos järjestäjille!

Lauantaina oli vain nöffejä ja lansuja: alosta tai avosta ei tullut yhtään ykköstulosta. Alokasluokan liikkeet ovat pysyneet samoina, vain linjojen paikat muuttuneet. Avoimessa luokassa sen sijaan on tullut muutoksia ja nykyään viedään vain pelastusrengasta. Voittajassa Mosse sai ykköstuloksen eli Mossella oli kunnia saada ensimmäinen ykköstulos uusilla tuloksia. Mosse on toki kokenut konkari esimerkiksi SM-kisoista.

Sunnuntainakaan ei tullut ykkösiä (tai pahemmin edes tuloksia) alosta tai avosta. Voittajassa oli Mossen lisäksi kaksi muuta pohjoisen Sm-tason koiraa ja kaikki saivat tuloksen.

Yleensä olemme päässeet aloittamaan aikaisemmin, mutta kevät on ollut tavallista kylmempi ja oikukas. Meillä maanantairyhmä aloitti treenit ma 29.5. ja keskiviikkoryhmän piti aloittaa ke 31.5. mutta tulijoita olisi ollut liian vähän. Asia ei sinällään haittaa, sillä sain kunnon kevätflunssan, enkä olisi halunnut kastella itseäni.


 Ruben-pentu treeneissä. Kuva: Pia Taiminen

Marvinilla on riittävästi pohjakuntoa ja uintikertoja takana ennen treenien aloittamista. Taisi käydä uimassa kymmenen kertaa ja Paraisten ja Nauvon reissulla ui pitkiä matkoja aallokossa. Olen treenannut hiukan esineen pitoa ja kestoa kevään aikana, mutta asiaa pitää toki vielä kertailla ja muistaa riittävät alhaiset kriteerit kun siirrymme veteen.

Tosin ensisijainen tavoitteeni on päästä treenaamaan soutamista ja tuomarointia, sillä ensimmäinen tuomaroimani koe on parin viikon päästä.