keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Nose workia (Annan irtotunti)

Vainuvoiman ilmaisukurssin jälkeen aktiivinen harrastaja sai sovittua, että jatkamme silloin tällöin Annan pitämien irtotuntin avulla. Ensimmäinen irtotunti oli ti 2.5. Edistyneempien ryhmään tuli yksi peruutuspaikka, joten Novakin pääsi mukaan.

Treenit pidettiin Kivistön liikenteen hallissa: Kiitos Reetalle treenitilasta. Teimme kolme eri aluetta.

Alue 1. toimistotila neljä huonetta, kolme piiloa. Aikaa viisi minuuttia.Nova nuuski innokkaasti hyllyä, mutta ei osannut tarkentaa hajulähteeseen. Hajulähde oli siis metalliritilässä. Marvin löysi kohteen ongelmitta ja ilmaisi hyvin.

Toisessa huoneessa ei ollut hajulähdettä. Sekä Nova että Marvin nuuskivat huoneen läpi, mutta siirtyivät vauhdilla pois. Kolmannessa huoneessa oli keittiö ja hajulähde oli roskiksessa. Ilmeisen helppo paikka.


Kolmas haju oli vessassa. Vessa ja sinne johtava käytävä olivat pimeitä tiloja. Kumpikin löysi kohteen ja Marvin tunki itsensä pieneen koloon ja teki hienon ilmaisun. Nova teki töitä melkein viisi minuuttia, Marvin reilu kaksi minuuttia. Anna kehui Marvinia, mutta seuraavaksi pitäää panostaa siihen, etten anna Marvinin nostaa kierroksia ekan löydön jälkeen.

Toinen alue oli ajoneuvoetsintää, eli peräkärryissä oli kaksi hajulähdettä. Kumpikin koirista teki löydöt nopeasti ja ilmaisi. Anna sanoi, että (Novan) ilmaisu voi jäädä tulematta jännissä kohteissa, peräkärryt olivat tuttu asia. Anna ei tosin ollut mukana, vaan tätä aluetta käytettiin omatoimisesti, ettei tule turhia odotteluja. Aikaa ei näin ollen otettu.

Kolmas alue oli myös autotallissa. En ottanut enää Novaa mukaan, sillä Nova väsyy hajutyöskentelystä valtavasti. Alueella oli aikarajana kolme minuuttia ja hajuja yksi. Marvin nuuski kärryjä sitkeästi, mutta sain etsimään seinien vierestä. Laitoin sille seinälle, jossa oli paljon tavaroita, mutta mitään ei tuntunut löytyvän. Vein jossain vaiheessa toiselle puolelle, ja siellä alkoikin heti nuuskutus, ja pienen ylöspäin nuuskuttelun jälkeen piilo löytyikin. Ilmaisu oli upea!! Marvin toimi tosi hienosti, olin itse sitkeästi siinä uskossa, että piilo on tavaraseinällä eikä "tyhjällä puolella".


Seuraavat treenit ovat 15.5. ja yhden treenaajan kotona.


Keskiviikkona teimme ultrapitkän metsälenkin ja karsin pihalla oksia innokkaiden apulaisten kanssa.