sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Elossa vielä!


Työputki on nyt takana ja tiistaiksi osui vapaapäivä. Toki työpäiviä on vielä jäljellä ja yksi kurssi pitää vielä suunnitella alusta alkaen, mutta halusin käyttää tiistain muuhun kuin töihin. Sain nukuttua kunnolla ja menin kymmenen maissa Pinjan luokse. Roni sai juosta Myyn kanssa ympäri pihaa reilun tunnin verran. Marvin joutui tyytymään remmissä oloon, sillä Pinjalla on ankkalampi pihalla. Marvin olisi tuonut minulle ankan poikineen!

Pinja teki alakertaan kolmen hajulähteen etsintäalueen. Marvin suoriutui ongelmitta, mutta yllättyi kissasta. Roni löysi piilot ja ilmaisi erinomaisesti. Teimme vielä yläkerrassa etsintöjä, mutta Roni oli jo uuvuksissa ja Marvin löysi hajujen lisäksi liudan palloja. Roni ilmaisee niin hienosti, että pitää panostaa nyt lajiin.

Varsinainen käynnin syy oli jatkaa Moonan kanssa keston rakentamista ilmaisuun. Lopputyön dead line ei ole ihan vielä, mutta työtä on pakko saada eteenpäin. Moona oli innolla mukana ja käytin sekä häiriötä että epäsäännöllistä vahvisteaikataulua hyväkseni. Nimenomaan ruuan kanssa tuli turhauma esille eli alkoi itkeä. Turhauman jälkeinen kosketus oli vahva ja pidempi. Moonan turhauma on onneksi lyhytkestoinen eikä vahingoita ketään.


Lisäksi yleistin koskemista erilaisiin kohteisiin.

 Pidimme myös välillä taukoja, mutta kun lopetin, Moona ei olisi halunnut lopettaa hommaa.

Marvin pääsi uimaan kotimatkalla ja juoksutin vielä koiria hiekkakuopalla.

Pääsin kotona jatkamaan lopputyötä ja tekstiä syntyi kaksi sivua, toki mukana on kaksi kuvaa. Mukavaa kuitenkin tietää, että työ etenee ja äärimmäisessä hätätilassa voisin palauttaa työn, kunhan kirjoittaisin vielä pohdinnan. Pyrin kuitenkin tapaamaan Moonan vielä kerran.


Marvin rakastui palloon ja sai sen mukaansa. Itkee jos pallo on ulkona, mutta keksi kaivaa pallon piiloon kuoppaan. Roni tosin haki pallon kuopasta. Tämä kuvio toistui kahdesti. Oli pakko antaa multaisen pallon olla sohvalla.

Sain toivottavasti sovittua veneen haun Helsingistä ja koitin suunnitella muutenkin kesää, syksyä ja talvea eteenpäin. Sain sovittua uusien eukalyptuksen postittamisesta, palveluskoirien jälkitreeneihin menosta ja kuntosaliohjauksesta. Ei pöllömpi päivä!

Keskiviikkona palasin taas arkeen eli viikolle osui vain yksi vapaapäivä. Sääkin oli synkkää ja sateista. Muutaman toimeliaan päivän jälkeen koirilla oli tarjolla vain pihailua, tosin basseteilta ryöstetty pallo oli kovassa käytössä. Aloin myös lukea lisää Sheldonia ja Sheldonin kirjojen perusteella kirjoitettuja kirjoja. Olen toki vasta ihan alkumetreillä, mutta pidän tästäkin Bagshawen kirjasta.


Torstaina oli maahanmuuttajaopetuksen tiimoilta kokous, ensi kaudelle on vaikka mitä suunnitelmia. Lisäksi olin sähköpajalla ykkösten kanssa. Toki ammattiopettaja oli mukana, tai oikeastaan minä menin mukaan ammattioppiin. Aiheena oli putkitus. Kumpikin nyt talossa oleva sähköryhmä on tosi kiva.

Vepekausi  alkaa kohta ja uusi vene saapui Helsinkiin 11.5. Arkipäivänä Helsinkiin meno ei ole ihan helposti järjestettävissä, mutta onneksi logistiikalle tuli Vantaa - Helsinki -ajo perjantaille. Pojat kävivät kolmessa eri paikassa ja yksi oli siis veneen sijaintipaikka. Ilmeisesti reissu sujui, vaikka perjantairuuhkassa ajaminen ei ole ihan helppoa keskustassa ja isolla autolla.
Veneet täytyy toki vielä koota ja kärrytkin hakea, mutta aloitamme siis vepekauden 29.5. Kevät alkoi todenteolla perjantaina, auton mittarissa oli 28 astetta! Minulla on jäljellä enää kuusi työpäivää ja sitten alkaa kesäloma!!
Helle jatkui viikonloppuna. Kävimme lauantaina Kuuman kuopalla kunnon lenkillä ja koirat saivat juosta hiekkakuopalla. Sunnuntaina kävimme Mäkilammilla ja vaikka kilometrejä ei varmaan tullut monta, menimme mahdollisimman monta ylämäkeä ylös ja koirat saivat juosta ylös-alas. Marvin ui koirarannalla. Tarkoitus oli antaa uida niin kauan kuin haluaa, mutta otin kuitenkin pois ennen kuin tuli itse. Tosin alkoi jo seisoskella matalikossa, joten alkoi väsyä varsinaisesta uimisesta. Tein kumpanakin päivänä kotona muutamat nose work -etsinnät ja ilmaisuja.