tiistai 9. toukokuuta 2017

Agility Start -kurssin viimeinen kerta

Kotitehtävänä oli opetella Kasi, eli koira tekee jalkojen väliä pujotellen kahdeksikkoa kumpaan suuntaan tahansa. Kasi on hyvä lämmittelyliike ennen radalle menoa.

Roni teki muutaman Kasin, mutta muisti yht äkkiä, että paineistuu jalkojeni välistä menosta. Teemu saa jatkaa tätä liikettä. Homma sujuikin niin hyvin, että päätimme treenit Jackspottiin.

Toinen kotitehtävä oli 2on2off eli kaksi jalkaa esteellä (puomi, A-este). 2on2off-treenin avulla on helppo opettaa koiralle pysäytyskontaktit. Lisäksi 2on2off on yksi vaihe, jos haluaa opettaa koiralle juoksukontaktit. Toki silloin koiraa ei pysäytetä, mutta koiralla on muistikuva asennosta.

Olen tehnyt 2on2off  Ronin kanssa alkeiskurssilla ja harjoituksen jälkeen pyrki puomille, jotta saa tehdä 2on2off:in. Takaperin ketjutus tosiaan toimii Ronilla....

Testasin siis nyt, muistaako asian. Muisti, taisi vaatia yhden muistuttelun. Sen jälkeen alkoi tarjota asentoa. Oman oppimisen vuoksi opetin Marvinille 2on2off ja sain asian kuntoon kymmenellä toistolla. Toki asia pitää yleistää jne vielä ennen kuin voin puhua, että osaa asian, mutta en tiedä, tarvitseeko Marvin taitoa mihinkään.

Facebook-ryhmässä on ollut mielenkiintoisia keskusteluja turhautumasta, etäisyyden lisäämisestä ja toki kaikesta muustakin.

Teemulla oli tiistaina luokkaretki Helsinkiin. Paluu oli viideltä ja oli kovasti huolissaan, milloin aksaan pitää lähteä. Haluaa tosissaan harrastaa Ronin kanssa. Tuli kyllä mukaan, mutta jalat olivat niin kipeät päivän kävelemisestä, ettei halunnut sen kummemmin treenata. Itselläni oli todella hektinen työpäivä, joten en jaksanut paljoa ajatella.

Treeneissä aiheena oli keinun ja renkaan kertailu omatoimisesti. Varsinaiselle kenttäalueella kahden eri siivekkeen kiertoa kumpaankin suuntaan. Kertasin siis taas valssia ja Mirva laittoi oikeaan paikkaan teipin.Toisena aiheena oli Bermudan kolmio eli kuljetin koiraa namilla ja ennen estettä laitoin käden taakse ja Roni sai tarjota esteitä. Ensin siis yhtä, sitten kahta ja sitten kolmea.Viimeisenä treeninä oli kierto ja putki -yhdistelmä. Ilmeisesti tuo on Ronille niin tuttu ja kiva kuvio, että alkoi karata lapasesta.
Päällimmäiseksi jäi mieleen Ronin syttyminen tekemiseen, mieletön kontakti ja vauhti. Lopetus oli paras mahdollinen, kun koiralle jäi mieletön tekemisen palo. Oma liikkuminen oli tahmeaa ja pää sumuinen.

Kurssi siis loppui nyt. Mirva on päässyt agilityn SM-kokeisiin, eli valmistautuu niihin, mutta ilmeisesti kesäksi on tulossa vähän vastaavaa toimintaan. Teemu haluaa kovasti, että osallistuisimme vielä aksaan. Ilmeisesti hallilla on omat esteensä ja ulkokentällä on eri esteet. Täytyy toivoa, että ehdin viemään Teemua ja Ronia kesällä treeneihin.