sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Loimaalla nose work -treeneissä

Loimaalla pidettiin perjantaina nose work -treenit. Johanna ja Anniina organisoivat treenit,  eli tekevät alueet ja huolehtivat ovista. Treenaavat samalla omia koiriaan. Treeneissä ei ole varsinaista kouluttajaa, mutta Johanna ja Anniina toki neuvovat sen, mitä osaavat ja osallistujilla on takana alkeis- tai jatkokurssi. Osallistuminen maksaa kolme euroa, eli tuolla hinnalla ei saisi edes vuokrattua hallia.

Alueita oli kaiken kaikkiaan neljä. Ensimmäisenä oli laatikkoetsintää. Nova aloitti treenit ja oli aivan ihana laatikoilla. Rauhallinen, määrätietoinen ja tarkka. Kaunis ilmaisu istumalla. Novan paras suoritus ikinä! Nova saa osallistua kolmen euron treeneihin, sen kalliimpiin en vie.

Marvin oli suht rauhallinen, kävi laatikot läpi ja ilmaisi maahanmenolla. Laatikkoetsintä on ollut Marvinille  vaikein asia, mutta en keksi enää parannettavaa. Käänsi kyllä oikean laatikon toisin päin, jotta sai kirsun kiinni hajuun (laatikoissa ei ollut pohjaa), mutta ei heitellyt tai koittanut rikkoa laatikkoa.


Nova löysi alue-etsintäalueelta kummankin hajun, tosin Nova oli toista hakiessaan tosi väsynyt. Vaikka laatikoilla ilmaisu on erinomainen, alue-etsinnässä ei ilmaissut istumalla. On tehnyt alue-etsintää tosi tosi vähän. Nova on siis tehnyt hajutestin, enkä aio jatkaa sen pidemmälle. Ei jaksaisi tehdä neljää aluetta. Kaksikin alkoi olla liikaa.

Toinen haju oli aksaesteen telineessä ja Marvin löysi piilon heti.


Toinen oli roskalaatikossa suht ylhäällä. Sitkeää etsimistä ja hyvä ilmaisu eli kirsu kiinni hajuun ja toiminnolla on jo kestoa.

 

Kaksi muuta aluetta oli käytävällä ja en ottanut enää Novaa mukaan. Marvin löysi suhteellisen helposti ja nopeasti ensimmäisen alueen hajun.

Pitkällä käytävällä oli toisella puolella ovessa alhaalla piilo ja toisellä puolella seinässä yläpiilo. Marvin joutui tekemään valtavasti töitä. Löysi hajut, mutta etenkin yläpiiloa ei saanut tarkennettua. Marvin oli jo todella väsynyt, en ole koskaan nähnyt yhtä väsyneenä.

Kivat ja opettavaiset treenit! Olemme kehittyneet ja nyt tuli etenkin lopussa uusia haasteita.

Teemu on odottanut koko viikon uimahalliin menoa ja pettyi, kun kerroin meneväni Loimaalle. Onneksi keksimme, että voihan Loimaallekin mennä uimaan. Oli selvinnyt hyvin vieraassa uimahallissa, mutta hain Teemun heti, kun oma vuoro oli ohi. Olisi ollut mielenkiintoista seurata, miten muilla sujui käytäväetsintä. Lapsen etu vei voiton, kiitos muille joustosta!

Työviikko oli rankka, joten kotiin päästyä nukahdin saman tien.