torstai 2. maaliskuuta 2017

Koulutustehtävien tekoa

AgilityStart-kurssilla on ollut jo keskustelua vahvisteista ja itse käytän tosiaan nykyään Naturista. Lisäksi pitää hankkia kolme erilaista palloa/vinkua/yms. Ovat vielä mietinnässä.

Ensimmäinen koulutustehtävä on katsekontaktin opettaminen. Roni on pahimmillaan tuijottanut minua kaksi tuntia, joten en treenaa nyt katsekontaktia. Haluan kuitenkin suorittaa kaikki tehtävät, joten tein treenin Marvinin kanssa. Toiminnolla on toki ennestään toistoja.

Sen sijaan Ronin kanssa pitää satsata nyt treenien lopetussignaaliin. On jäänyt maahan, eikä nouse maasta millään ilveellä, kun lopetan treenit.

Opetamme nyt lopetussignaalin mukaan. Testasin asiaa Marvinin kanssa, ja Marvin tietää systeemin. Ronin sain tehtyä nyt pari toistoa.

VINKKI: Ala käyttämään treenin loppumiseen vihjettä. Eli kun harjoittelu päättyy, voit levittää kädet ja todeta "Kiitos" "Loppu" tms sanan merkiksi koiralle "nyt saat tehdä mitä haluat, treeni päättyi" (tämä ei ole sama kuin 'vapaa' käsky, mikä vapauttaa jostain liikkeestä. Tämä on merkki koiralle että nyt saa mennä juomaan, nukkumaan, syömään luuta tai tekemään ihan juuri sitä mitä haluaa -treeni päättyi).