tiistai 14. maaliskuuta 2017

Agility Start -kurssi: ensimmäinen kerta

Saimme etukäteen harjoiteltavat aiheet ja toki listan, mitä tarvitsemme mukaan. Kävin ostamassa kolme samanlaista palkkapalloa. Onneksi myyjä on innokas agilityn harrastaja, niin tiesi, millaisia palloja tarvitsen. Loimaalla on ollut äänestys ATT:n vanhan maton ostamisesta, mutta ATT:n matto palvelisi vain agilityharrastaja, ja muiden lajien harrastajille on se ja sama, millainen matto hallissa on.      http://www.atturku.net/att-areena/att-areena-oy/ 



Etenkin pallopalkkaussysteemi on niin vauhdikasta menoa, että liukkaalla matolla voi tapahtua loukkaantumisia. Noista harjoitusta on ollut puhetta, ettei koulutusohjaaja ole vastuussa loukkaantumisesta. Käsittääkseni tästä tehtiin kirjallinen vastuunvapautus hallituksen kanssa.

Agility Start -kurssilla on osin samanlaisia harjoituksia kuin ATT:n kussilla: http://atturku.blogspot.fi/2017/02/kouluttajakokemuksia-agilityn-perusteet.html


Harjoitukset

1. Kepin kiertämistä (Roni opetteli ja/tai kertasi talvilomalla kohteen kiertoa)



2. Taikamatto rauhoittumiseen (Olen tehnyt Ronin kanssa tosi vähän rauhoittumisia, Marvinin kanssa toki enemmän)
3. Kosketusalusta (Kertailin asiaa Ronin kanssa tätä kurssia varten.)

4. Odottamisen treenaaminen (Ronin kanssa tehty hiukan. Osallistuimme viime kevääsä Pussikoirien peruskoulutuksiin ja siellä oli tosi hyvät odottamistreenit(kin).)



Taukopaikoilla Roni sai rauhassa etsiä tietoa paikasta eli nuuskia niin paljon kuin halusi.

Siirtymissä vahvistin katsekontaktia ja tein kentän puolella seuraamispätkiä.

Olen tosi tyytyväinen, sillä Roni nautti tilanteesta ja oli kontaktissa kun piti ja hengaili rennosti tauolla. Tosin huomasin, että palloleikissä kriteeri ei ollut enää selkeä, ja silloin kiinnitti huomiota aidan toisella puolella oleviin. Roni ei pidä siitä, että pidin hetsausmielessä pannasta kiinni, täytyy siis keksiä jotain muuta siihen tilanteeseen.

Olin aikamoisessa treenikuplassa, sillä en edes muista, mitä muita koiria treeneissä oli. Sisään tullessa koirat olivat kiihtyneitä ja ääntelivät, mutta treeneissä oli hipi hiljaista eikä kukaan vaikuttanut kiihtyneeltä.

Ehdottomasti kiva ja tarpeellinen kurssi, aikoopa harrastaa mitä tahansa tai vain opetella kotikoiran taitoja.