tiistai 21. helmikuuta 2017

Operanttia aksaa ja koulutussuunnitelmia


Mirvan Start-kurssi sisältää treenien lisäksi Facebook-ryhmän kautta tulevia tehtäviä ja ohjausta. Ensimmäinen tehtävä oli miettiä, mitä taitoja koira tarvitsee radalla. Aika huikeita videoita maailmalta löytyy!

Eläinkoulutuskeskuksen käytännön koulutuspäivä on sunnuntaina ja Nova tulee minulle harjoituskoiraksi, samoin kauempaa tulevalle. Luin Novalle tehtyä koulutussuunnitelmaa, joka vaikutti tosi kivalta. Oli pakko testata idea Marvinin ja Ronin kanssa. Roni oppi asian alle minuutissa, Marvinilta meni hiukan kauemmin. Nova tulee nauttimaan sunnuntaista! Odotan itse päivää jo kovasti... AgilityStart-kurssi tukee Eläinkoulutuskeskuksenkin opintoja, sillä Mirva pilkkoo asioita vastaavalla tavalla.

Olin maanantaina kouluttamassa rallytokon alkeiskurssia. Tykkäsin kovasti kouluttamisesta ja tuntuu, että olen kehittynyt kouluttajana ison harppauksen. Palveluskoirat järjestää huhtikuussa epikset, ja jos ne menevät hyvin, voimme miettiä oikeita kisoja.

Winnovasta tuli "Kiitos, että kävit, mutta ei kiitos" -kirje. Asia oli odottavissa ja osin jopa helpotus, sillä en olisi millään saanut kevään lähiopetusjaksoja järjestettyä. Kolme viikon koulutusjaksoa olisi sotkenut työt kokonaan. Lisäksi Eläinkoulutuskeskuksen opinnot työllistävät keväällä kunnolla. Oli kuitenkin kiva päästä käymään paikan päällä. Kunhan saa Eläinkoulutuskeskuksen perusopinnot kasaan, jatkan hajukoirapuolella.



Tein kaikkien kanssa laudalla hajuerottelua. Marvin on huikea, Roni kehittynyt valtavasti ja Novakin oppi, että palkka tulee muualle kuin hajun päälle.