keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Agility Start -kurssi

Loimaalla on parhaillaan menossa Pennusta harrastuskoiraksi -kurssi. Ohjaaja mainosti kurssia Facebook-ryhmässä ja sai sellaisen kyselytulvan, että päätti perustaa Agility Start -kurssin ja niin monta ryhmää kuin on tarpeen. Ilmoittauduin itsekin ja ohjaaja on tosi kiva, kirjoiteltiin jo paljon paineistuvista puudeleista ja operantista koulutuksesta. Treenejä pidetään joka toinen viikko ja kurssi loppuu sopivasti ennen vepekauden alkua. Odotan jo kovasti kurssia!

"Agility Start -kurssi on tarkoitettu kaiken ikäisille ja tasoisille koirakoille, jotka haluavat treenata positiivisesti ja pitää hauskaa! Tällä kurssilla käydään samoja asioita mitä pennusta harrastuskoiraksi kurssilla on käyty: agilityyn valmistavia harjoituksia sekä vauhtia, motivaatiota ja itsenäisyyttä kasvattavia harjoituksia esteillä. Tällä kurssilla ei tehdä tekniikkaa, eikä rataa. Kaikki harjoitukset pohjautuvat klikkeriin ja positiiviseen vahvistamiseen.
Kurssi kestää 5 lähiharjoituskertaa, lisäksi perustettaan facebook –ryhmä mihin tulee ennakkotehtävät ja välikotitehtävät. Harjoitukset tulevat video-ohjeena + kirjallisena. Facebook-ryhmään voi julkaista myös omia treenivideoita ja kysyä neuvoa jne.
Miten kurssi eroaa pennusta harrastuskoiraksi –kurssista?
Pennusta harrastuskoiraksi kurssilla minulla on oma koira mukana ja tekeminen on enemmän treenirinkimäistä. Kurssilla olevilta ohjaajilta vaaditaan tietty tietotaito agilityn ja klikkerikouluttamisen suhteen, sillä he joutuvat työskentelemään ilman ohjausta ja tekemään itsenäisiä päätöksiä kuinka mikäkin este opetetaan koiralle tai selviämään osittain ongelmatilanteista yksin. Agility Start –kurssilla minulla ei ole omaa koiraa, vaan toimin pelkästään kouluttajana. Tällöin pystyn opastamaan ja ohjaamaan koko ajan. Koirakolta ei vaadita samoja lähtötietoja. Lisäksi perustetaan facebook –ryhmä kurssin tueksi."

Ronin kasvattajakin oli tyytyväinen kurssiin ja ennen kaikkea kouluttajaan.